Mustaharmaasiniset kirjoneulelapaset


Mustaharmaasiniset kirjoneulelapaset on tehty 7 Veljestä -langasta, koko on naisten. Puikot nro 3,5 ja 4 tai käsialan mukaan.

 Tarvikkeet:
100g mustaa 7 Veljestä -lankaa
100g tummanharmaata 7 Veljestä -lankaa
50g vaaleansinistä 7 Veljestä -lankaa






Luo 44s nro 3,5 puikoille mustalla, jaa silmukat 4 puikolle ja neulo 2 krs 2 oikein 2 nurin joustinneuletta, jossa teet aina lapasen näkyvälle puolelle tulevat oikeat silmukat mustalla ja nurjat silmukat harmaalla. Neulo sekä oikeat että nurjat silmukat kiertäen. Neulo joustinneuletta kunnes työssä on 24 krs.

Aloita sileä neule. Vaihda ensin puikot paksumpiin. Neulo ensin 6 krs mustalla, sitten 1 krs harmaalla ja 1 krs jälleen mustalla. Neulo 1. kuvioraita ruutupiirroksen mukaan. Aloita kuviot aina alhaalta ja neulo oikealta vasemmalle.   

Kuvio 1


Neulo 1 krs mustalla, ja 1 krs harmaalla. Neulo sitten kuvioraita 2 piirroksen mukaan, ja sen jälkeen 1 krs harmaalla.

Kuvio 2

Kun harmaa krs on valmis, aloitetaan kuvioraita 3, jonka ensimmäisellä kierroksella tehdään aukko peukalolle. Neulo 1. puikon 11 silmukkaa ja 2. puikon 3 ensimmäistä silmukkaa ruutupiirroksen mukaan. Ota n. 30 cm langanpätkä muuta selkeästi erottuvaa lankaa ja neulo sillä loput puikon 2. kahdeksan silmukkaa. Siirrä ne silmukat takaisin 2. puikolle ja neulo kyseiset kahdeksan silmukkaa ruutupiirroksen mukaan. Neulo krs sekä koko kuvioraita loppuun.

Kuvio 3


Sitten neulo 1 krs harmaalla, ja 1 krs mustalla. Sitten neulo 4. kuvioraita piirroksen mukaan.

Kuvio 4


Neulo 1 krs mustalla, 1 krs harmaalla ja sitten loput lapasesta mustalla.

Kun lapanen ulottuu pikkusormen kynteen saakka, aloita kärkikavennukset. Neulo 1 puikon 1. ja 2. s yhteen ylivetokavennuksella, ja 2. puikon viimeinen ja toiseksi viimeinen s oikein yhteen. Toista kavennukset samoin lapasen selkäpuolella. Tee kavennukset joka 2. krs kunnes kullakin puikolla on 6 s. Sitten tee kavennukset joka krs. Vedä lanka silmukoiden läpi kun joka puikolla on vain 1 s.

Peukalo:
Poimi erivärisen langan silmukat kolmelle puikolle. Poimi langankiertoja saumakohdasta niin ettei siihen jää reikiä. Neulo peukalo mustalla. Kavenna ensimmäisillä kierroksilla niin, että puikoilla on 6 + 6 + 5 s. Kun peukalon korkeus on sopiva (n. 16 krs), kavenna jokaisella kierroksella jokaisella puikolla 1 s. Vedä lanka silmukoiden läpi kun joka puikolla on vain 1 s.

Neulo toinen lapanen peilikuvana.

Kommentit

  1. Onpas kauniin väriset lapaset! Olen itsekkin ajatellut neuloa lapaset. Minkä merkkistä lankaa sinä käytit?

    -Lenita

    VastaaPoista
  2. Hupsista! Nyt vasta huomasin, että olit kirjoittanutkin ylhäälle langan merkit ... :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Hei! Kiitos kommentistasi. Kommenttisi julkaistaan mahdollisimman pikaisesti tarkistuksen jälkeen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkautta ja piikkilankaa -sukat

Lasten kissa- ja koirasukat

Metsän siimeksessä -sukat